Agjencia e Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë

Njoftim 

Më poshtë gjeni bashkëngjitur udhëzuesin për aksesimin e programeve të studimit me të dhënat që ASCAL disponon.

UDHËZUES

AKTIVITETE

Vizita në kuadër të akreditimit institucional të Universitetit Privat “Albanian University”

Në datat 10- 11 Shtator 2019 Grupi i Vlerësimit të Jashtëm të asistuar nga përfaqësues të ASCAL vizituan ambientet e Universitetit Privat “Albanian University”, në kuadër të akreditimit...

19-09-2019

Analiza dhe Raporte

Në zbatim të Ligjit 80/2015 “Për arsimin e lartë dhe kërkimin shkencor në Institucionet e Arsimit të Lartë në Republikën e Shqipërisë”, Vendimit Nr. 109, datë 15.02.2017 “Për organ...

18-09-2019

LAJME

Vizita në kuadër të akreditimit institucional të Universitetit Privat “Albanian University”

Vizita në kuadër të akreditimit institucional të Universitetit Privat “Albanian University”

Në datat 10- 11 Shtator 2019 Grupi i Vlerësimit të Jashtëm të asistuar nga përfaqësues të ASCAL vizituan ambientet e Universitetit Privat “Albanian Un...

19 / 09 / 2019

Ministrja e Arsimit, Sportit dhe Rinisë viziton ASCAL

Ministrja e Arsimit, Sportit dhe Rinisë viziton ASCAL

Ditën e sotme datë 19 Korrik 2019, Ministrja e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Znj. Besa Shahini zhvilloi një takim pune në ambientet e Agjencisë së Sigurim...

25 / 07 / 2019

Drejtori i ASCAL dhe anëtarët e Bordit të Akreditimit japin intervistë për “Auditor Arsimi” në TVSH

Drejtori i ASCAL dhe anëtarët e Bordit të Akreditimit japin intervistë për “Auditor Arsimi” në TVSH

Drejtori i Agjencisë së Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë (ASCAL) Z. Elvin Gjevori, Kryetari i Bordit të Akreditimit Prof. Arjan Gjonça dhe anë...

25 / 07 / 2019

Drejtori i ASCAL jep intervistë për gazetën Mapo: "Akreditimi do t’i nxisë IAL-të publike që të përmirësojnë cilësinë"

Drejtori i ASCAL jep intervistë për gazetën Mapo: "Akreditimi do t’i nxisë IAL-të publike që të përmirësojnë cilësinë"

Ekspertët e cilësisë së arsimit të lartë nga “London School of Economics” do të ndihmojnë universitetet shqiptare të përmirësojnë cilësinë e m...

18 / 06 / 2019

U zhvillua mbledhja e Bordit të Akreditimit më 31 Maj 2019

U zhvillua mbledhja e Bordit të Akreditimit më 31 Maj 2019

Më datë 31 Maj 2019 u zhvillua mbledhja e rradhës e Bordit të Akreditimit. Gjatë kësaj mbledhje u shqyrtuan dosjet e disa programeve të studimit në kuad...

03 / 06 / 2019

Njoftim për vend të lirë pune pranë ASCAL

Njoftim për vend të lirë pune pranë ASCAL

Në zbatim të Vendimit nr. 109, datë 15.02.2017 të Këshillit të Ministrave “Për Organizimin dhe Funksionimin e Agjencisë së Sigurimit të Cilësisë n...

17 / 05 / 2019

Vizita në kuadër të akreditimit të programeve të studimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës

Vizita në kuadër të akreditimit të programeve të studimit në Universitetin Bujqësor të Tiranës

Më datë 14 Maj 2019 filluan vizitat e Grupeve të Vlerësimit të Jashtëm në kuadër të akreditimeve të programeve të studimit, në Universitetin Bujqës...

15 / 05 / 2019

Si po reagojnë IAL publike e private mbi procesin e akreditimit të programeve të studimit

Si po reagojnë IAL publike e private mbi procesin e akreditimit të programeve të studimit

Drejtori i ASCAL, Z. Elvin Gjevori më datë 8 Maj 2019 ishte i ftuar në emisionin "Mirëmëngjes Shqipëri" në RTSH për të folur mbi reagimet e institucion...

09 / 05 / 2019

Drejtori i ASCAL jep intervistë për SCAN Televizion mbi Sondazhin Kombëtar të Studentëve

Drejtori i ASCAL jep intervistë për SCAN Televizion mbi Sondazhin Kombëtar të Studentëve

Për herë të parë studentët e 41 Institucioneve të Arsimit të Lartë në vend, shtetërore dhe private janë bërë pjesë e një sondazhi, i cili synon s...

08 / 05 / 2019

ASCAL pjesëmarrëse në Forumin e 9 të ENQA

ASCAL pjesëmarrëse në Forumin e 9 të ENQA

Më datë 25-26 Prill 2019 u mbajt Forumi i 9 i Anëtarëve të ENQA në Tallinn, Estoni. Në këtë forum ishin të pranishëm Drejtori i ASCAL, Z. Elvin Gjevo...

06 / 05 / 2019